Unboxing Penasonic Hand Held Vacuum Clener PVC-1000H - Azwar Syuhada

Sunday, 9 May 2021

Unboxing Penasonic Hand Held Vacuum Clener PVC-1000H

 Salam to all readers,


Unboxing Penasonic Hand Held Vacuum Clener PVC-1000H | Ikutkan dah lama teringin nak ada vacuum tengah viral orang guna. Macam-macam brand ada, cuma elok dengan tidak sahaja. Ada orang kata alang-alang nak helok belilah brand yang elok sikit dari beli brand tak tahu apa jenama tapi duk tukar 3 4 kali. Rumah aku ada je vacuum tapi pesyen lama punya, had tarik dia ikut tu. Tapi jadi renyah bila kena tukar dia punya tempat sampah tu je. Had lain okay je guna.


Sebelum aku ulas lebih lanjut berkenaan vacuum ini, ingin aku maklumkan Vacuum ini aku beli dekat PG Mall Online Shop, harga serendah RM199 sahaja! Korang type sahaja Penasonic Hand Held Vacuum Clener PVC-1000H, nanti keluarlah dia. Mak akulah paling excited aku beli vacuum ini sebab dia kata senang boleh panjat tempat tinggi sedut sekali, kalau had lama tu nak angkat tempat tinggi kita yang tergolek dulu. Mujurlah vacuum ini sampai sebelum raya, boleh bersihkan apa yang patut.


Makusu aku punya pun ada satu, dia punya jenama Dyson, wireless punya. Boleh charge dulu lepas tu baru guna. Had aku beli ini still guna wayar lagilah kalau nak guna cuma bezanya body dia macam Dyson wireless punya style gitu. Nak tengok ke?


Unboxing Penasonic Hand Held Vacuum Clener PVC-1000H

Tadaa!! Inilah dia Penasonic Hand Held Vacuum Clener PVC-1000H aku beli dekat PG Mall Online Shop. Body dah cantik colour oren. Tapi kalau korang perasan tengah-tengah body dia tu ada kesan kemek sikit. Not sure, siapa salah. Malas nak return back. So, nak pasangnya juga mudah + nak guna pun senang. Dia ada bagi 3 corong untuk sedut sampah yang first tu the basic one untuk sedut atas karpet, corong untuk sedut dekat sudut-sudut tersorok, satu lagi corong bersama berus lembut (mudah untuk bersihkan dikawasan bersawang.



Ini buku guideline untuk pemasangan, ia siap bagi wall mount bracket untuk gantung vacuum ini ke dinding. Tapi aku bubuh dalam kotak balik lepas guna. Apa menarik vacuum ini, ia ringan, bunyi tidak terlalu kuat, sedut sampah sehingga ke dalam. Sebagai contoh, kita yakin carpet kita bersih tapi bila sedut dengan vacuum ini banyak habuk-habuk halus ada. Benda tak best mengenai vacuum ini, ia cepat panas walaupun baru guna kejap sahaja.


Unboxing Penasonic Hand Held Vacuum Clener PVC-1000H

Lepas dah sedut segala sampah yang ada, sampah tersbut akan terkumpul dalam corong ini. Boleh je buang dalam tong sampah kalau dah penuh. Tak perlu susah-susah tukar pack pakai buang kalau dah penuh. Mujur ia transparent boleh kita tengok kuantiti sampah dah banyak mana. 


Nak tengok lebih lanjut lagi, boleh refer video aku dekat sini;


Thank you for reading!


2 comments:

  1. Menarik jugak vakum ni . Tempat debu2 terkumpul pun transparent . Mudah nak cuci

    ReplyDelete
  2. Mudah-mudahan dapat beli juga.

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!