Elegant & Cozy: Lengkapkan Ruang Tamu dengan Sofa Zinus | Sofa No. 1 Terbaik di Malaysia! - Azwar Syuhada

Sunday 25 December 2022

Elegant & Cozy: Lengkapkan Ruang Tamu dengan Sofa Zinus | Sofa No. 1 Terbaik di Malaysia!

 Salam to all readers,


| Elegant & Cozy: Lengkapkan Ruang Tamu dengan Sofa Zinus | Sofa No. 1 Terbaik di Malaysia! | Pada aku ruang tamu merupakan tempat utama yang orang akan perhatikan, sebab ia terletak di tengah-tengah ruang rumah, tempat dimana orang selalu duduk berkumpul tengok televisyen, berdiskusi, gather dipagi raya, pendek cerita orang akan sentiasa ada duduk area sini. Even aku duduk rumah bujang pun, aku ada ruang tamu (ruang dimana adanya sofa, meja kecil). Bagi aku ruang tamu ini merupakan salah satu ruang penting untuk mennyambut kedatangan orang, ataupun dipanggil sebagai penyeri rumah. Maigad! Bila aku nak ada rumah sendiri ini. Even aku duduk rumah sewa pun, aku hias macam rumah sendiri. Ialah balik kerja penat, nak balik tengok rumah cantik, legalah sikit hati.


Nak dijadikan cerita, sofa aku dah nak start tunjukkan ura-ura nak watamattt, dimana bila duduk dah terasa tulang punggung sendiri. Tak berapa nak empuk. Jadinya, aku nak kenalah start survey yang lain. Bila pada aku dukduk scroll media sosial, ada pula yang share brand Zinus, kedai perabot jual sofa empuk and cozy. Aku pantang orang share benda BEST, terus rasa nak beli itu jamm juga. Akan tetapi sofa ini kira salah satu investment yang besar juga, aku taknaklah pakat beli menerusi online. Aku nak pergi tengok, pegang, duduk dan rasa sendiri, betul ke best before aku decide nak beli. Sebab sofa yang sedia ada ini aku beli online, ramai bagi feedback best, bila sampai, kaki sofa pun bergoyang-goyang, nak duduk pun kena slow motion. 


Aku perasan Zinus ada open showroom dekat Puchong, terus aku berdezupp pergi ajak cousin aku minggu lepas. Kebetulan aku balik rumah mak, aku drive jerlah sampai ke Puchong. Mujur senang akses dalam google maps.


Zinus: Menawarkan Sofa yang Elegant & Cozy


Masuk-masuk je aku terus rambang mata weyhh!! Mana taknya, banyak gila jenis sofa yang ada, rasa nak berlari terus ke sofa. Aku pula memang pantang masuk kedai perabot. Memang teruja habis dan mulalah berangan ini nak beli, itu nak beli. YES!! Apa yang digembar-gemburkan orang di luar sana perihal sofa Zinus sangat best itu adalah betul belaka. Aku sentuh, duduk, dan merasai setiap jenis fabrik sofa yang ditawarkan memang GEMPAK gila. Paling penting boleh DIY sendiri sahaja. 

Elegant & Cozy: Lengkapkan Ruang Tamu dengan Sofa Zinus | Sofa No. 1 Terbaik di Malaysia!

Ada 3 jenis sofa yang ditawarkan oleh Zinus, dan ketiga-tiga jenis sofa ini mempunyai fabrik dan keunikan tersendiri. 


3 jenis pilihan sofa Zinus (3 seater & 2 seater) iaitu;

1) 🛋️Josh Contemporary Upholstered Sofa (BEIGE)


Design Josh seperti gambar yang aku tengah duduk dekat atas. Memang selesa yang amatt, ketebalan tempat duduk dia memang puas hati, kalah aku punya tilam. Nak duduk berjam-jam sambil layan Netflix pun I alls layan jer. Sofa ini memang nice, kalau tengok depan-depan warna dia ala-ala cream juga. Risau takut kotor? Jangan risau, cover dia boleh buka dan korang boleh cuci. Warna dan patern ini amat sesuai kalau nak nampak minimalist dalam rumah. Memang cantik.

MATERIAL - Polyester fabric with foam and fiber cushions

BUILT TO LAST – A naturally strong frame is wrapped in supportive foam cushioning and durable woven fabric.  The seats can take up to a maximum weight capacity of 500 lbs (or 227 kg).  Seat cushions are secured to the frame and are not detachable, while back cushions are detachable


TOOL FREE ASSEMBLY – All parts and instructions are cleverly packed into one box for easy assembly in less than 20 minutes  (Assembly/Installation not included)


EASY CARE – Cushions are easily cleaned with a clean, damp cloth and mild detergent.  Cushion covers are not removable



2) 🛋️Jackie Modern Upholstered Sofa - (SOFT GREY WEAVE)



Ini pula, Jackie Modern sofa. Ia ada 2 & 3 seaters juga. Had ini material fabrik dia soft sikit. Sama juga seperti Josh, dimana ia punya cover boleh ditanggalkan dan dicuci. Tempat duduk takyah cakap;ah memang selesa, nak tidur atas sofa pun still onn. Kukuh ke sofa ini? Rata-rata sofa yang ada di pasaran kalau ikutkan dia punya kualiti memang kedaung, kadang-kadang design dah cantik, kualiti dari segi kayu, material tak best langsung.

Tapi sofa Zinus, korang jangan was-was nak beli. Sebab dia punya kualiti memang tiptop. Orang berbadan gempak duduk atas ini, tak tercabut punlah kaki sofanya. Sebab memang kukuh kaki sofanya. Takyah duduk slow motion, duduk je terus bila dah siap pasang. Design ini tampak simple but nice!

 MATERIAL -Polyester fabric with foam and fiber cushions


BUILT TO LAST – A naturally strong frame is wrapped in supportive foam cushioning and durable woven fabric.  The seats can take up to a maximum weight capacity of 500 lbs (or 227 kg).  Seat cushions are secured to the frame and are not detachable, while back cushions are detachable


A SMALL SPACE’S BEST FRIEND – Don’t let your smaller spaces go bare! This sofa soft yet supportive and perfectly suited for an apartment, small office or cosy nook


TOOL FREE ASSEMBLY – All parts and instructions are cleverly packed into one box for easy assembly in less than 20 minutes (Assembly/Installation not included)


EASY CARE – Cushions are easily cleaned with a clean, damp cloth and mild detergent.  Cushion covers are not removable


3) 🛋️Ricardo Designer Upholstered Sofa - (DARK GREY)


Ini pula namanya Ricardo Designer. Dia pun
ya fabrik 3 kali ganda dari 2 design yang aku tunjuk sebelum ini. Memang soft sangat. Design ini memang sesuai untuk mak-mak yang berkeluarga, ada anak kecil, warga emas for sure rasa bergembira duduk dekat sofa Ricardo ini, sepat tempat duduknya best dan selesa. Paling penting material dia paling soft!
Material -Polyester fabric with foam and fiber cushions

CONTEMPORARY COMFORT, FRONT AND CENTER – Infinitely suitable for an array of spaces, the tufted Ricardo brings comfort and contemporary flair into your home and is available in a wide variety of shades, so it can strike the right “tone” wherever it sits

BUILT TO LAST – A naturally strong frame is wrapped in supportive foam cushioning and durable woven fabric.  The seats can take up to a maximum weight capacity of 500 lbs (or 227 kg).  Seat cushions are secured to the frame and are not detachable, while back cushions are detachable

TOOL FREE ASSEMBLY – All parts and instructions are cleverly packed into one box for easy assembly in less than 20 minutes  (Assembly/Installation not included)

EASY CARE – Affixed cushions are easily cleaned with a clean, damp cloth and mild detergent.  Cushion covers are not removable


Sekarang ketiga-tiga jenis sofa ini (2 seater & 3 seater) ada promosi. Kalau nak tahu harganya boleh rujuk >>> KOLEKSI SOFA ZINUS


Cara pemasangan sofa Zinus? 


Cara pemasangan cukup mudah, tak perlu guna apa-apa peralatan pun hanya menggunakan tenaga. Itu pasal aku tak toleh kiri kanan lagi, aku terus beli. Senang carry, kalau nak pindah rumah pun senang just cabut dan masukkan bahagian bawah sofa ada ruang untuk masukkan bahagian sofa. Itulah yang dikatakan DIY konsep. 

Boleh lihat video cara pemasangan di bawah ini:




Tak sabar rasanya nak tunggu sofa baru dari Zinus sampai ke rumah. Agak-agak korang, mana satu pilihan aku? Jadi kalau korang tengah mencari perabot rumah, aku syorkan korang pergi je Zinus ini. Kalau tak kesampaian nak pergi ke showroom korang boleh beli terus atas talian. Takyah was-was sebab kualiti produk Zinus memang TERBAIK!! Dia bukan ada sofa je, malah tilam, katil pun ada. Sempat juga aku landing atas tilam Zinus tempoh hari. Memang best, ini orang duk call aku time aku tidur memang aku tak sedar langsung dibuatnya.




Kalau korang nak datang ke showroom Zinus, boleh rujuk di bawah:
Alamat: No 1-1, Jalan Merbah 1, Jalan Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor.
Waktu operasi: (Isnin-Jumaat : 10am-8pm) (Sabtu/Ahad/Cuti Umum : 12pm-8pm)
Khidmat Pelanggan: 011-31299882
Laman web: www.zinus.com.my

#Zinus
#ZinusMY
#ZinusMalaysia
#furnituredesign
#homedeco 
#zinussofa
#diysofa
#sofa
#livingroom
#freeshipping

No comments:

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!