Jana Pendapatan dengan Shopee Affiliate Program - Azwar Syuhada

Tuesday, 21 September 2021

Jana Pendapatan dengan Shopee Affiliate Program

 Salam to all readers,


Jana Pendapatan dengan Shopee Affiliate Program | Ikutkan program affiliate ini dah banyak, Shopee ini kira baru jugalah dia buat khas untuk medium dia. Siapa yang biasa main affiliate ini pasti tahu kewujudan Involveasia sebelum ini. Aku jarang nak promote, kadang-kadang bila mood rajin datang aku selitkanlah. 


Konsep Affiliate ini macam mana ya?


Affiliate ini senang cerita korang promote link barangan > orang klik link tersebut > Orang tu beli > kita baru dapat komisen. 


So kira bergantung pada luck jugalah. Kalau rajin promote mana-mana medium sosial media, dapatlah membuahkan hasil. Aku join Shopee Affiliate ini baru 3 bulan, kerajinan promote tu boleh dibilang dengan jari. hehehe...Sajelah nak share dengan korang, kot-kot nak buat side income sikit. Untung-untung dapatlah beli jajan hujung bulan.

Jana Pendapatan dengan Shopee Affiliate Program


Requirement untuk join Shopee Affiliate Program ini pun cukup mudah. Jom lihat apa kelayakan korang untuk sertai Shopee Affiliate Program a.k.a Shopee Abbassador.

- Mesti ada sosial media tak kisah Facebook, Instagram, Twitter & Tiktok

- Minimum follower kena ada 1000 follower 


Kalau korang dah ada 2 benda ini terus sahaja proceed register Shopee Affiliate Program. 


Cara Register Shopee Affiliate Program:

Langkah 1: Pergi sini  klik button sign up >> https://shp.ee/zvhp8mf

Langkah 2: Lengkapkan details korang pada bahagian Account setting > Account information > Media information (Isi lengkap maklumat details diri korang, include address, sekali laman sosial yang korang ada.

Langkah 3: Tunggu team Shopee team verify ualls punya akaun (dalam sehari dah approved)

Langkah 4: Join Shopee Onboarding Session (Dalam sesi ini nanti team Shopee akan ajar macam mana nak share, macam mana pengiraan komisyen, bila payment release)

Langkah 5: Jangan lupa join telegram Shopee >> SAP Telegram


Senang je kan? Cukup RM50 dah boleh cash out dah!


Cara Nak Share/ Promote Link Affiliate Barangan Macam Mana Ya?

Cara nak share cukup mudah.

Langkah pertama: Log in akaun Affiliate di >> SINI

Langkah kedua: Klik pada Custom Link seperti paparan gambar di bawah


Langkah ketiga: Isi Create custom link to dirrect your traffic (masukkan link barangan yang korang nak promote)

Langkah keempat:
Sub id1 boleh isi keyword barangan yang korang promote (Contoh: KeyboardComelPink)

Langkah kelima: Sub id2 masukkan keyword dimana korang nak post (Contoh: TwitterPost, IGPost, Tiktokpost)

Langkah keenam: Subid3 masukkan keyword (Contoh: Sale99, ShopeeSale1010)

Langkah ketujuh: Klik pada button "Get Link"

Siap untuk promote. Letaklah link tu dekat mana-mana post sosial media korang. Senang kan buat duit dengan Affiliate ini?


Nak real lagi, korang belilah produk, then share pengalaman or testimoni terhadap barangan korang beli tu then boleh selitkan link barangan tersebut. Nampak lebih real bukan? Orang sekarang lebih suka baca feedback. Tak lama lagi Shopee buat Sale 10.10 pula, sempat lagi korang kumpul benda-benda menarik untuk dikongsikan pada orang lain. 


Shopee Affiliate Program ini FREE je nak join. Tak rugi pun kalau korang memang suka menghabiskan masa dekat sosial media memang berbaloi join. Berminat untuk sertai Affiliate Program? Boleh sertai di sini>> https://shp.ee/zvhp8mf

1 comment:

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!