Twitter: Cara Mudah Share a Tweet Menggunakan Kaedah Fleet - Azwar Syuhada

Saturday 21 November 2020

Twitter: Cara Mudah Share a Tweet Menggunakan Kaedah Fleet

 

Twitter: Cara Mudah Share a Tweet Menggunakan Kaedah Fleet | Twitter jadi trending sekali lagi minggu ini sebab kemunculan fleet. Kalau rajin layan Twitter pasti tahu sekarang twitter dah boleh share story like Instagram dan juga Facebook. Sampai naik keliru sekarang buka Instagram ke Twitter. Aku lebih prefer tengok view Twitter yang lama. Sekarang button RT pula pada bahagian atas. Arghh tak mengapalah maybe dia dah upgrade nampak lagi professional.


Jom aku ajar macam mana nak guna Fleet ini dekat Twitter. Mudah sahaja! Sebelum tu mehy sini aku tunjuk Twitter punya view sekarang. Kalau tekan button "Home", korang dah boleh nampak story kawan-kawan lain pada bahagian atas. See, like Facebook and Instagram kan?


Tanpa membuang masa jom aku tunjukkan kaedah share tweet menggunakan fleet. Ini ss using IOS. Sama juga rasanya dengan android. Dulu aku pakai android juga.

1) Pergi mana-mana posting yang korang nak share. Kemudian Klik buttion anak panas sebelah love tu. Boleh rujuk gambar di bawah.

Twitter: Cara Mudah Share a Tweet Menggunakan Kaedah Fleet2) Bila tekan akan keluar seperti gambar dibawah. Klik pada bahagian 'SHARE IN A FLEET'
Twitter: Cara Mudah Share a Tweet Menggunakan Kaedah Fleet

3) Dia akan keluar seperti gambar dibawah. Korang boleh edit terlebih dahulu. Sama ada nak tambah text ke tidak. Kemudian tekan Fleet. 


Twitter: Cara Mudah Share a Tweet Menggunakan Kaedah Fleet


4) Yeahh!! Dah berjaya share!

Twitter: Cara Mudah Share a Tweet Menggunakan Kaedah Fleet

Twitter ini bahaya juga tau. Janganlah seberangan post kalau tak puas hati dengan boss ke, rakan kerja. Sebelum tweet tu pikir 2 3 kali. Baru-baru ini, ada doktor yang buat posting berunsur tidak puas hati sambil memaki sehingga menjadi tular. Sekarang kena tindakan tatatertib kot. Tak tahulah apa nasib dia. Doktor tak doktor, attitude ke laut pun sekelip mata orang tak pandang dah.


Thank you for reading!

1 comment:

  1. LeYa kurang tengok twitter ni.. Kadang-kadang je kalau semua dah ditonton dan taktahu nak buat apa.. Hehe.. Btw thanks

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!